článok bol uverejnený: 4.3.2007
ZAPEČENÁ BROKOLICA SO SÓJOVOU DRŤOU
Potrebujeme:
jednu väčšiu alebo dve menšie brokolice
balíček sójovej drti
kelímok jogurtu alebo cmaru
3 vajíčka
100g plesňového syra
olivový olej
sójová omáčka Tamari
soľ, karí korenie
Ako na to:
Brokolicu rozoberieme na malé ružičky, tuhšie stonky odrežeme a pokrájame na malé kolieska. Do osolenej vriacej vody dáme najprv variť nakrájané stonky brokolice a keď sú mäkké, pridáme ružičky. Po uvarení ich vyberieme, necháme odkvapkať a pokrájame nadrobno. Medzitým do trochy vývaru z brokolice, prilejeme sójovú omáčku, a nasypeme prepláchnutú sójovú drť. Uvarenú zmiešame s brokolicovou zmesou, pridáme jogurt, do ktorého sme vmiešali karí korenie, vaječné žĺtka a asi polievkovú lyžicu olivového oleja. Všetko dobre premiešame a nakoniec ešte pridáme nastrúhaný syr. Do hmoty napokon jemne vmiešame tuhý sneh z vaječných bielkov.
Zapekáme na plechu alebo v zapekacej mise v stredne teplej rúre asi 15-20 minút.
VHODNÉ PRE:
• dni bielkovín a plodov
• dni kvetov a tukov
• 2. lunárnu fázu
• 4. lunárnu fázu
• bezlepkovú diétu
• delenú stravu – bielkovinové jedlá
DL
Fotogaléria ku článku
|
Foto: autor
|
Súvisiace informácie
Ponúkate službu alebo produkt súvisiace s článkom? Toto je miesto pre Vašu reklamu. Neváhajte a zviditeľnite svoje podnikanie! Pridajte SEM svoj odkaz vo forme textu alebo obrázku, alebo s kontaktnými údajmi o Vás.
Ak chcete pridať Vašu reklamu pod tento článok, napíšte nám na náš email: info@magazinluna.sk